torsdag 25. juni 2009

Gamaldags jonsokfeiring!

Klar....

LIVET!

Hønemor med sine små...
Familien sin kjære picnickoffert.



Boksane...tradisjonen tru... snop

Bord dekk deg!

Lita jente i hengekøy.
Malerisk...

Krans høyrer med.






Dissa "vår"

Idyll.


Alvedans?
Jonsokvelden.




Ikkje heksebrenning... om du vart litt usikker......


I over tjue år har me vore så heldige. Feira i godt venelag, som har utvida og utvikla seg. Stadig nye blir lagt til det store gode felleskapet hjå vener som stiller med den store idylliske eigendomen til leik og spel i midtsommarkvelden. Her er barn og vaksne., og ulike dyr.
Slengdisse, kunst, fellesspleisebord med alltid mykje godt for ganen. Og så bålet. Varmen når det blir kjøleg. Praten. Me knyter gode band. Me treng kvarandre, og gode opplevingar. Heilt gratis, fyller me på og gjer oss glade og fornøygde.Me er priveligerte,ja, men søkjer og bevisst kva me fyller tida vår med.Det er stort når me som foreldre opplever at dei vaksne jentene våre kjem tilbake.... vil ha dette med seg, som dei har vakse opp med.

mandag 22. juni 2009

Bind deg ein....

På vent til morgondagen..



Gratis oppleving ;)





Til prøving....




Under arbeid....




Raudkløver.





Engsmelle





Det er midtsommar.Det er fint vær...me har vore velsigna med mykje sol, no kjem varmen og seier meldingane! Det er viktig å stoppa opp. Tenkja over kva ein har. Setja pris på det! Ikkje tru at når berre.... då! Nei, det er ein viktig kunst å øva seg i... vera glad for det ein har...og takka for det.I dag er eg glad for to friske hender, og to friske bein, som tilsaman har assistert meg i det som no ligg klart til morgondagen: ein midtsommarkrans til jonsokafta med gode vener rundt bålet, med felleskap og glede!Kan ein ynskja meir?

søndag 21. juni 2009

Hatten min fekk vera med ;)

Jobben gjordt!

Ei gul eng!

Fersk hattepynt!



Ser du nøye skal du sjå
det store i det små!


Varm midtsommardag !





Ein plass for å finna ro i sjela.











Ein tur ut for å henta blomster eg har tat ansvar for til ei 50 årsfeiring same kveld, gav meg ei herleg oppleving.... Hatten fekk vera med. Eg er glad i å gå med hatt..

Midtsommar.














































Når været er på vår side er det vakkert ved midtsommar! Så vakkert at sova, nei berre litt, vera inne, nei berre litt.... Vera ute, med gode vener eller åleine,JA! Det er med på å lada batteria, eller minneboksen om du vil.. Dei gamle løene er litt triste der dei står, om det ikkje er dyr eller anna innhald I denne løa, er det begge delar....og folk, som kom denne vakre midtsommarkvelden, og fekk ein forrykande konsert med latinamerikanske songar, ei stor oppleving. Også vare kjærleiksviser, norske,og svenske. Vakkert, stemningsfullt. Me fekk og nydeleg servering ute i sommarkvelden, heimelaga flatbrød,lefser,bollar....Me gjekk lukkeleg heim ;)
















mandag 8. juni 2009

Baroniet og baronen sitt rike..


Ja her var det stemning!

Yndig...


Må berre dansa av fryd!


Nattvandring i baronihagen.



Ikkje baronen si.....




Fruehuset,overnatting. Eg anbefalar!




Fantastisk å eta lunsj her... i drivhuset.








Drivhuset i baronihagen.







Falt for denne.... Den moderne tid..








Heimelaga, og tid...det er vår tids luksus...









...det står mykje visdomsord i den store boka.....










Kan nesten missa pusten!












Valen kyrkje... konsert.











Altertavla i Valen kyrkje.


Fleire har vore her før oss..


Bondhusbreen i bakgrunnen.







Det kunne ikkje klaffa betre! Varme og sol, og lyse netter, glade vener med mange felles interesser, musikken som det sentrale. Kammerkoret mitt er på helgetur til Rosendal.For ei helg... Me har vore tilbake i tid....rundt 400 år, vandra i trapper og på golv der det har vore gått før....atmosfæren var spesiell.... ingen fotografering... Men ute i hagen til baronen, der boltra eg meg med kamera både natt og dag ! Dette vart ei ugløymeleg helg!Mange uventa spennande butikkar/galleri. Avslutta med tur til Mauranger, og Bondhusbreen.For ei oppleving!